Title Image

Vrije keus hoortoestellen

Omdat u zelf wilt kunnen kiezen hoe u hoort.

 

Roos hoortoestellen biedt u een vrije keuze in hoortoestellen. Bij de vrije keuze hoortoestellen kiest u zelf uit alle merken, type en de allerkleinste hoortoestellen die wij u kunnen bieden. Dat is toch normaal?

 

Niet bij elke audicien en zorgverzekeraar

maar bij Roos Hoortoestellen wel.

Roos Hoortoestellen
Roos Hoortoestellen

U bepaalt

 

U bepaalt zelf in welke auto u rijdt, waar u heen gaat op vakantie, wanneer u een nieuwe bank koopt, etc. Maar bij de meeste zorgverzekeraars mag u niet zelf kiezen welk hoortoestel u wilt dragen en wanneer dit nodig is. Wij vinden het belangrijk u deze keuze wel te geven. Wij zijn een onafhankelijke, zelfstandige audicien waar uw vrije keuze voorop staat.

 

Het voordeel van vrije keuze hoortoestellen is dat u zelf bepaalt welk merk en type hoortoestel u draagt. De audiciens bij Roos hoortoestellen geven u een deskundig advies en inventariseren samen met u wat uw wensen zijn. Hierbij zoeken wij de voor u meest passende hooroplossing.

Zorgverzekerings hoortoestellen

Naast de vrije keuze hoortoestellen levert Roos Hoortoestellen ook zorgverzekeringshoortoestellen. De zorgverzekeraars vergoeden voor een gedeelte en onder bepaalde voorwaarden uw hoortoestellen. De vergoeding is wettelijk vast gesteld. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw polisvoorwaarden en of u in aanmerking komt voor een hoortoestel.

 

De zorgverzekeraars verdelen slechthorendheid in vijf categorieën. En bieden per categorie een keuze uit een aantal hoortoestellen. Roos hoortoestellen levert een ruim aanbod aan hoortoestellen per categorie. Omdat per persoon de situatie verschilt is het belangrijk om u hierover door ons te laten informeren. De audiciens van Roos hoortoestellen nemen de tijd voor u en zullen deze mogelijkheden met u bespreken.

Widex-EVOKE-BTE13D-Double-SummerGold-Brown-Hearing-aid-With-shadow

TV versterking

Handig als u of uw huisgenoot het geluid van de tv wat harder wilt hebben of nog net geen hoortoestellen nodig heeft. Er zijn diverse koptelefoons, kinbeugels, etc. leverbaar. Bij sommige zorgverzekeraars krijgt u hier een vergoeding voor. Wilt u meer weten of advies? Neem dan contact met ons op.

Gehoorbescherming

Oren en horen: ontzetten belangrijk in het leven. Daarom is goede bescherming noodzakelijk. Bij Rooshoortoestellen is gehoorbescherming voor allerlei situaties verkrijgbaar:

  • Werken in lawaai
  • Muziek en concerten
  • Motor rijden
  • Vliegen

 

Gehoorbescherming op maat

Voor mensen die zich erg vaak in lawaai bevinden is gehoorbescherming op maat, de otoplastiek, de meest ideale beschermer. Deze gehoorbescherming kenmerkt zich door draagcomfort en selectieve demping d.m.v. speciale filters. Ook met gehoorbescherming kan je goede spraakverstaanbaarheid behouden.

 

De op maat gemaakte gehoorbescherming wordt in een laboratorium gemaakt na het ontvangen van de oorafdrukken. Deze dienen wij vooraf met u te maken. De levertijd is ongeveer twee weken. Wilt u meer weten neem dan contact met ons op.

Solo-apparatuur

In sommige situaties is een hoortoestel niet voldoende. Bijvoorbeeld bij lezingen, op school, of als de tv ondanks de hoortoestellen niet voldoende hoorbaar is

 

Met solo apparatuur maakt u gebruik va bepaalde vrijgegeven FM-frequenties. En de apparatuur bestaat uit een zender en ontvanger. De zender kunt u vlakbij de spreker plaatsen. De ontvanger sluit u op uw hoortoestellen aan. Er is solo apparatuur die de vorm van een pen heeft, makkelijk mee te nemen en onopvallend. Wilt u meer weten of advies? Neem dan contact met ons op.

Slaapdoppen

Een goede nachtrust wil iedereen graag. Maar wat doe je als je niet kunt slapen door allerlei geluiden om je heen. Op maat gemaakte slaapdoppen zitten prettig en zijn naar uw wensen aan te passen. Complete stilte is nooit mogelijk omdat u ook altijd met het bod van uw schedel, wat achter uw oor zit hoort. Wilt u meer weten neem dan contact met ons op.

Zwemdoppen

Zwemmen zonder zorgen. Dat wil iedereen graag, maar wat doe je tegen dat water? Roos hoortoestellen kan zwemdoppen voor u maken. Op maat gemaakte zwemdoppen zitten prettig en het geluid blijft hoorbaar. Wilt u meer weten of advies? Neem dan contact met ons op.

Wek- en waarschuwingssystemen

Wek- en waarschuwingssystemen zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen. Roos hoortoestellen kan u adviseren welke oplossing voor u de beste is. Wilt u meer weten of advies? Neem dan contact met ons op.